Reccension: Too Faced Love Sweet Love

Hämtade ut mitt kit från Too Faced för någon vecka sedan och har nu hunnit testa det tillräckligt mycket för att ge en liten (eller ja.. inte så liten visade det sig) reccension. 
 
Produkterna som detta kit innehåller är:
 
Allt levereras i ett paket som är sååå sött!
 
Och produkterna ligger i denna neccesär (som är så ful att den blir snygg, haha).
 
Den första produkten som jag kommer ta upp är Too Faced Primed & Poreless Face Primer. Egentligen ska man få en mindre verison men på grund av ett misstag från Elevens sida så fick jag den i fullsize som kompensation. Bara att tacka och ta emot! Till primern då; jag har aldrig använt primer förut och inte direkt känt något behov av det, men jag gillar denna produkt! Den gör huden väldigt len och foundation, bronzers osv sitter som berget hela dagen!
 
En av mina favoriter är, lite otippat, Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer. Trodde inte att denna produkt skulle göra någon större skillnad men den får verkligen ögonskuggorna att sitta som berget. Dessutom är den väldigt dryg, man behöver bara pyttelite, annars kan ögonlocken bli lite "silikoniga". Hur som helst, tummen upp!
 
Näst på tur är Too Faced LashGasm Mascara och ögonpennan. Mascaran gillar jag helt okej. Precis när man har applicerat den ser ögonfransarna fantastiska ut, men efter någon timme har effekten försvunnit lite. Ögonpennan är dock grym, den är vattenfast så den sitter verkligen bra och smetar inte ut sig. 
 
När det kommer till borsten så är handtaget lite plastigt, men annars är den helt fantastiskt mjuk och söt!
 
Till själva "boken" då; den innehåller som sagt sex ögonskuggor, två rouger och två läppglans. Den har även en spegel och instruktioner till en dag-look och en kvälls-look vilket är ganska kul!
 
Om vi börjar med ögonskuggorna så måste jag bara säga wow! Har hört mycket bra om Too Faced´s ögonskuggor och det stämmer verkligen! Pigmenteringen är väldigt bra, dom "fäller" inte och sitter där dom ska hela dagen (med undantag av Burnt Sugar).
 
Skuggorna som man får heter:
  • Vanilla sugar (en ljus och lite skimrig nyans som fungerar bra som highlighter under ögonbrynen osv)
  • Mocha Ice (underbar ljusbrun metallisk skugga, min favorit!)
  • Ganache (en matt brun skugga med bra pigmentering)
  • Strawberry Cream (en ljusrosa skimmrande skugga, väldigt romantisk men lite mindre pigmenterad)
  • Burnt Sugar (en mörkare variant av Mocha Ice, tyvärr ganska dåligt pigmenterad och svårjobbad) 
  • Licorice Glitz (en skimrande svart / mörkgrå skugga med lite glitter i)
Har försökt att ta några swatches här (tyvärr var ljuset lite dåligt):
 
Rougerna heter Pink Caramel och Lollipop. Pink Caramel är lite mer åt bronzer hållet och innehåller lite skimmer. Lollipop är en rosa ganska krämig nyans. Precis som med ögonskuggorna så är pigmenteringen bra! 
 
När det kommer till läppglanserna så tycker jag att dom känns ganska överflödiga och jag gillar egentligen inte när man blandar skuggor och läppglans i samma bok eftersom det lätt blir kladdigt. Men nyanserna (Rasberry Truffle och Bubble Gum) är det absolut inget fel på!
 
Swatches på rouge och läppglans:
 
And thats it! För att summera det kort; man får mycket för pengarna! Otroligt söta produkter som alla (med undantag av mascaran) har blivit nya favoriter. Perfekt som en present eller om man bara vill unna sig lite lyx! Alla Too Faced produkter andas verkligen lyx och kvalitet! Dessutom är detta kit helt perfekt att resa med. Det enda minuset är egentligen att man har blandat läppglans tillsammans med skuggor (kladdvarning som sagt), samt att Burnt Sugar inte rikigt håller måttet.  
 
Kitet kostar ungefär 450kr beroende på vart man köper det (jag köpte från Eleven för 449kr). 
 
Betyg: ♥♥♥♥ / ♥♥♥♥♥
1 astrid:

skriven

Älskar ögonskuggan! Har svarat i ett inlägg var bikinisarna kommer ifrån nu :)

Svar: Mee too! Kul, kikar in :)
Amanda

2 Therese Björkman:

skriven

Hoppas du får en bra start på veckan! :)

3 Michelle Osein:

skriven

härlig recension! :D

4 elvira:

skriven

ååh så lyxigt, har länge velat prova deras ögonskuggsprimer!

Svar: Den är GRYM!
Amanda

Kommentera här: